Falszigetelés fémlemez bepréselésével

Telefon: 06 88 403 520 / Mobil: 06 30 993 0488

A szigetelési vállalkozás 22 éve felmenő falazatok utólagos szigetelését végzi, fúrás- bontás nélkül, fém szigetelőlemez besajtolással, 20 év garanciával és megrendelés esetén ingyenes helyszíni nedvességméréssel.

A falszigetelés helye a lábazat és az első sor tégla fugája, melybe speciális szigetelőlemezt préselünk a fal teljes keresztmetszetében.

A meglévő vakolatot 3-6 cm szélességben kell leverni a munkálatokhoz, hogy a fuga síkját látni lehessen. Az elkészített fugába történik az acéllemez besajtolása 20 mm átfedéssel, a falazat teljes szélességében, miáltal a függőleges kapillárisok lezáródnak.

Célja, hogy az alaptest és a fal között megakadályozza a víz felfelé szivárgását a hajszálcsövesség által “felkúszó” víz megjelenését a falban (penészesedés). Ez a hatás függ a szerkezet anyagától, az abban található lyukacskák eloszlásától, átmérőjétől.

Nem elegendő a probléma speciális festékkel vagy bevonattal történő egyszerű elkendőzése abban a reményben, hogy a nedvesség okozta gondok megszűnnek.

Bizonyos építőanyagokban a hajszálcsövesség eredményeként a nedvesség akár 3-4 méter magasságig is feljuthat (pl. porózus kőzetek, rosszul égetett tégla).

A vízszintes falszigetelés a XIX. század végétől előírás minden épület építésénél, a korábban készült épületek falainak vizesedését legtöbbször ennek hiánya okozza.

A besajtolt nagy szilárdságú hullámosított acéllemezek várható élettartama 30 év. Az eljárás csak vízszintes felületek szigetelésére használható. A módszer nagy előnye a hosszú garancián túl a helyszínen végzett munka gyors elvégezhetősége.

Top