Képek

Utólagos szigetelés acéllemezzel

Utólagos szigetelés acéllemezzel

A szigetelő vállalkozás 22 éve végzi felmenő falazatok utólagos szigetelését, fúrás- bontás nélkül, acéllemez besajtolással, 20 év garanciával, az ország egész területén.
Ezen idő alatt végeztük minden típusú és nagyságú épületek szigetelését a megrendelők legnagyobb megelégedése mellett. Megrendelőink között megtalálhatóak magánszemélyek, vállalkozások, közintézmények, önkormányzatok, kastélyok és templomok üzemeltetői is. Az alábbi képek mutatják a szigetelés előtti állapotot, a munkálatokat majd a ház állapotát szigetelés után.

 

Mely falaknál alkalmazható a szigetelés és melyiknél nem?

Minden olyan falazatnál alkalmazható, amely felépítmény fugaszerűen épül fel. Ez alapján ide sorolható faltípusok: tömörtégla, lyukacsos tégla, vályog, blokk. Nem alkalmazható: beton illetve a fuga nélkül felépült kőfalak esetében.

IMG_1822

 

Mennyi a szigetelés várható élettartama?

Az acéllemezes szigetelés egy teljesen új szigetelő réteget hoz létre mechanikusan. Hosszú élettartamú és nem kell más külső; ellenőrző segítség. Az injektálással szemben sokkal hosszabb élettartamú (az injektálás 5-6 év., az acéllemezes szigetelés 30 év, a CR (saválló) lemezes szigetelés gyakorlatilag időkorlát nélküli, emellett 15-25%-al olcsóbb is.

IMG_2035

 

Milyen módon fog eltűnni a nedvesség a falból?

Miáltal az acéllemezeket bepréseltük a falazat fugaszerkezetébe 20 mm átfedéssel, így egy új szigetelő síkot hoztunk létre. Az új szigetelés lezárja a felszálló kapillárisokat és így a további nedvesség utánpótlás megszűnik.

IMG_2104

 

Milyen előmunkálatok vannak a szigetelő részéről?

A szigetelési sík kiválasztása után 8-10 cm szélességben leverjük a vakolatot, hogy a fuga síkját látni lehessen, KB 10-15 cm mélységben kitisztítjuk a fugát és bepréseljük az acéllemezt 20 mm átfedéssel.

P1010991

 

Milyen utólagos munkálatok vannak a szigetelés után?

A felázott levegős vakolatot le kell verni a falazatról és hagyományos módon légszárító vakolattal helyre kell állítani a falazatot.

IMG_1828

Top